Parmigiano Reggiano - u nás známý jako parmazán (i parmezán) je nejtypičtější a nejznámějsí italský sýr. Má výrazné aroma, pikantní chuť a drobivou konzistenci.
Parmazán zraje ve tvaru válce s průměrem 35 - 45 cm a výškou 18 - 25 cm. Na záčátku procesu zrání je sýr označen vypálením značky Parmigiano Reggiano a datem výroby po celém obvodu sýra.
Název Parmigiano Reggiano může používat jen sýr s původem z oblastí Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua a Bologna. Navíc pro jeho výrobu musí být použité mléko od krav, které se pásly volně.
Parmazán má několik stupňů zralosti:
Giovane nebo Fresco - doba zrání 14 měsíců
Vecchio - doba zrání 18 až 24 měsíců
Stravecchio - doba zrání 24 až 36 měsíců
Stravecchione - doba zrání 36 až 48 měsíců
UVEDENÁ CENA VÝROBKU JE ZA 1 kg. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy balení. Parmazán je porcovaný na cca 1 kg a balen ve vakuovém balení. Vložením 1 ks do nákupního košíku objednáváte 1 ks tohoto balení. Při platbě převodem na účet počkejte na přepočítání ceny, které vám pošleme na vámi uvedený email (první doručený email je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém emailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečnosti, sdělíme telefonicky dle skutečné váhy balení, které je momentálně skladem).
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.